Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

February 2004

February 03, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Slashdot comenta el creixement de la wikipedia, l'enciclopèdia lliure i oberta on pot col·laborar tothom: «Wikipedia Reaches 200,000 Articles». Aquesta xifra correspon a la wikipedia original, en anglès, la més atapeïda d'informació. La viquipèdia catalana fa la número 12, amb més de 5.000 articles. Vg. les Multilingual statistics.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 10, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Ho he llegit a Barrapunto, que fa referència a una notícia de l'ABC: el govern, o Brussel·les, o algú, pretén que les biblioteques paguen un cànon a les editorials pel préstec de llibres. Hi ha una directiva europea de 1992 que regula aquest assumpte, però també he entès que els governs tenen la potestat de declarar exemptes les institucions que vulguen. El nostre, és clar, no ho ha fet.

Barrapunto: «Europa exige un canon por el préstamo de libros en bibliotecas».
ABC: «Las bibliotecas se rebelan ante la amenaza de tener que pagar por prestar sus libros».
Manifest: «Las bibliotecas no deben pagar por el préstamo de obras».
Richard Stallman: «El derecho a leer».

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 11, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Luis Ángel Fernàndez-Hermana escomet al darrer editorial d'En.red.ando una anàlisi lúcida i brillant d'aquest fenomen pervers: el dels falsos serveis d'atenció o més aviat «Servei de càstig al client» que tenen les empreses. Comença enyorant l'oficina de Facilities de quan ell treballava al Servei Exterior de la BBC:

Avui estem envoltats per serveis de "difficulties" o, més aviat, de càstig al client. A mesura que han proliferat els famosos "call centers", com una expressió consumada de la Societat de la Informació i de la major capacitat d'expressió i de demanda del ciutadà, aquests serveis s'han enquistat en uns procediments pensats per a irritar. Hi ha molt pensament, molta imaginació, molta enginyeria i molt disseny invertits en l'elaboració dels temps innecessaris per a emetre les respostes, el contingut d'aquestes (mai satisfactòries, ni tan sols per qui les llegeix per al client) i, sobretot, la gradual, però segura, conducció del client cap a la desesperació. Això no s'aconsegueix de manera improvisada, cal treballar-ho molt.


Tot seguit se centra en la llarga i fructífera tradició que tenim en aquest país (Telefònica, Ibèria, Renfè), en la correspondència directa amb el clima polític actual i en el sentit històric d'aquesta reacció dels mecanismes del poder davant dels vents de canvi. No deixeu de llegir l'article!

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 12, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

O'Reilly ofereix gratis, de moment, un iLife Mini-Manual en format PDF. D'ací a uns mesos publicaran la versió completa, que serà de pagament.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 17, 2004

[Imported from Sierto 1.0]



Press Release: Google Achieves Search Milestone With Immediate Access To More Than 6 Billion Items



6B items = 4.28B web pages + 680M images + 845M Usenet messages + a bunch (200M?) of book pages

[Google Weblog]

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 20, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

La publicació cientifica dona guanys record durant 2003 a l'empresa que pràcticament monopolitza el mercat. A Open Acces News apareix la següent informació:





More on Elsevier's record profits and position on OA
If you want details on Reed Elsevier's record profits during 2003, then see its press release, PowerPoint slides, or webcast on the numbers. In the PPT presentation, see slide 32 for the vices of open access and slide 33 for the virtues of Elsevier. (Thanks to Gary Price.)

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

February 24, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

El W3C continua el seu avanç imparable cap a la dominació del món a través de l'XML. Aquest mes de febrer s'han publicat, per exemple, les actualitzacions del VoiceXML, que permetrà dissenyar converses persona-ordinador, i de l'InkML, el qual servirà per fer entendre a la màquina allò que li vulguem dir ratllant en una tauleta gràfica o dispositius similars.

En el futur, tots els aspectes de la nostra vida tindran la seua definició en XML.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

Si voleu fer música amb el Mac:
MacJams.com has posted a «Buyer's Guide» for new computer musicians using Apple's GarageBand software. The lengthy Guide offers suggestions on microphones, keyboards, headphones, mixers, USB and Firewire audio devices, and more. The Guide is intended to be helpful for those who've never purchased equipment of this sort but want to add to their GarageBand experience by inputting vocals, instruments, MIDI equipment, or other sound sources.

[via MacSlash]

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

El diari El País ens explicava ahir el problema de l'habitatge i la realitat econòmica real a través de dos joves de vint-i-cinc i vint-i-sis anys, parella de fet, que guanyen cada un 1.000 euros nets mensuals fent de «coordinadors de vol» a Barajas. El lloguer del pis els costa 750 euros. Ell està tornant el préstec amb què va pagar els estudis de pilot comercial: 335 euros més. Amb el queda han de menjar i pagar la llum, l'aigua i el gas. Quan els pregunten si van alguna vegada al cine contesten evidentment que no: «...no nos llega, es muy caro. Pero hemos comprado un DVD por 60 euros y ahora vemos en casa las pelis que bajan nuestro amigos de Internet.»

El periodista conclou: «Tras explicar en una sola frase la razón de la pirateria mundial...» Ens diran, potser, que és un cas extrem. Potser no n'és. Però el que és cert que posa la indústria en evidència: existint altres possibilitats tècniques, com és que pretén per tots els mitjans que només puguem fer servir les que li suposen un benefici econòmic més alt, les que li asseguren una tallada més grossa? Aquesta pretensió sembla totalment contrària a la lògica i fins i tot al mercat lliure. No és, tampoc, un problema aïllat. L'exemple d'aquests joves així ho palesa: hi són implicades, entre altres, la qüestió dels salaris baixos i la de l'accés tan car a la banda ampla. Ja ho veieu: les pel·lícules, les han de baixar uns amics més ben situats.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

February 28, 2004

[Imported from Sierto 1.0]


Diversos mitjans es fan ressò de la notícia. Vegem-ho per exemple al Navegante.com d'El Mundo: «España albergará el segundo computador más grande del mundo, según Juan Costa». El superministre de superordinadors i d'altres coses diu que serà una eina clau, per exemple, per a controlar el canvi climàtic i per a frenar l'Alzheimer. I que crearan un Centro Nacional de Supercomputación.

Gran sí que serà, més que la major part dels pisos: 120 m2. Una cosa que no aclareixen és, si aquest ha de ser el segon, quin i on és el número un. El deu tenir Bush al despatx?

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)