Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog

March 31, 2008

Mi página personal/blog/etc. está aquí: http://elbonia.cent.uji.es/jordi

Escrit per Jordi Adell | 0 comment(s)

May 22, 2007

Un dels últims invents (o experiències) del CENT es diu Greg@ri i és una comunitat de blocs d'estudiants de les titulacions de mestr@ de l'UJI.

L'«ideòleg» ha estat Jordi Adell, evidentment. Jo he estat (sóc) el responsable de la part tècnica. Per a crear el Greg@ri hem utilitzat el programari de menéame i MagpieRSS (tot programari lliure).

L'experiència va començar fa un mes i està resultant bastant positiva. Els estudiants ja havien començat a escriure els seus blocs durant el semestre anterior i ara han començat a establir connexions. Apunte ací algunes estadístiques agafades avui mateix:

Nombre d'usuaris: 183
Nombre de blogs: 105
Nombre d'articles publicats: 784
Vots: 136
Comentaris: 3

Com veieu, ja voten, però encara no comenten :-)

Keywords: Blogs

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

April 07, 2006

He llegit a Barrapunto que fa molt poc s'ha inaugurat el Observatorio de la neutralidad tecnológica, un lloc web on es poden enviar (per a la seua publicació) i consultar casos de manca de neutralitat tecnològica.

Crec que hi ha tants casos que la llista, ben aviat, serà interminable.

Keywords: <a href="http://www.neutralidad.es/?page_id=3">Neutralitat tecnològica</a>

Escrit per Suso | 0 comment(s)

March 31, 2006

Demà Apple fa trenta anys i el web va ple de retrospectives. Vicent Partal ens ha fet una llista dels seus macs. Jo he posat en un altre lloc els macs que he tingut a casa i ací els de la feina.

1. Macintosh II fx. De gener de 1992 en endavant. L'època en què treballava amb Oracle (programes de gestió acadèmica) i també l'època en què vam crear el primer servidor web de l'Estat. En aquest ordinador vaig desenvolupar les prehistòriques BBEdit HTML extensions.
2. Macintosh LC 475. L'època del dónde.
3. Power Mac 7200. L'època del SIC.
4. Power Mac G4. Ja al CENT.
5. iMac G5. En aquest mac, p. ex., faig les proves de les versions de desenvolupament de Moodle (i les traduccions).

Keywords: Mac

Escrit per Carles Bellver | 1 comment(s)

March 15, 2006

La traducció de Moodle al català en aquest moment consta de:

a) 270 fitxers HTML, més
b) 70 fitxers PHP amb un total de 5.674 cadenes traduïdes.

Xifres actualitzades: http://moodle.org/mod/resource/view.php?id=6854

Keywords: Moodle traducció

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

March 01, 2006

Elgg permet gestionar els teus blocs o weblogs des d'una altra aplicació via XML-RPC. Per exemple amb un editor d'escriptori com ara ecto, w.bloggar, Gnome Blog... O publicar-hi una foto directament des de flickr.

L'URL que cal utilitzar és aquest:

http://[elgg-host]/_rpc/RPC2.php

L'usuari i la contrasenya són els mateixos d'elgg i l'API pot ser tant Blogger com metaWeblog o MovableType.

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

February 28, 2006

<div style="float: right; text-align: center; margin-left: 15px; margin-bottom: 15px;"><br /> <a href="http://www.flickr.com/photos/carlesbellver/56550295/" title="photo sharing"><img src="http://static.flickr.com/24/56550295_cc466d5c63_t.jpg" alt="Txakolina_eta_gaseosie_0.jpg" /></a><br /><br /> <span style="font-size: 0.8em; margin-top: 0px;"><br /> <a href="http://www.flickr.com/photos/carlesbellver/56550295/">Txakolina_eta_gaseosie_0.jpg</a>,<br /> originally uploaded by <a href="http://www.flickr.com/people/carlesbellver/">Carles Bellver</a>.<br /> </span><br /> </div><br /> Nèctars bascos: Getariako txakolina Aialle i gasosa Crus de Gorbea. Prova de comunicació flickr >> elgg.<br /> <br clear="all" />

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

February 23, 2006

La versió actual d'Elgg encara no és utf-8, i això es nota sobretot en el fet que els RSS contenen caràcters il·lícits cada vegada que hem posat algun accent. Un detallet que pot fer que no funcionen amb alguns lectors i agregadors :-(

Els autors d'elgg són conscients d'aquest problema i se'l prenen amb calma. Nosaltres també. De moment, fins que ells donen la solució definitiva, he toquejat un parell de línies en el codi que genera els RSS dels weblogs i amb això ja passen les proves de validació. Malauradament la generació de RSS no està centralitzada en una sola funció o conjunt de funcions, sinó que el codi es repeteix ací i allà: weblogs, tags, cerques... Els programadors tindran una bona feinada!

Keywords: Elgg

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

Ahir em vaig entretenir un parell d'estones posant paraules clau a les entrades velles de Sierto i a poc a poc la representació de les etiquetes d'aquest lloc comença a tenir sentit (vg. tag cloud).

:-)

Keywords: metadata, tags, web 2.0

Escrit per Carles Bellver | 0 comment(s)

December 01, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

He llegit a El Navegante que un equip de la Universitat de Warwick, en el Regne Unit, dirigit per Kerry Kirwan, en col·laboració amb l' empresa especialitzada en alta tecnologia, PVAXX Research and Development, i el fabricant Motorola han creat un estoig fabricat amb un polímer especial que es biodegrada fàcilment en el fem.

Com a gràcia afegida, els dissenyadors d'aquest mòbil han obert una finestra transparent en l'estoig en la qual es pot col·locar una llavor que és visible, però no germina fins que es recicla la carcassa.

Escrit per Suso | 0 comment(s)

<< Back