Log on:
Funciona amb Elgg

Carles Bellver :: Blog

May 04, 2006

Aquesta setmana la ISO ha aprovat el format OpenDocument d'OpenOffice.org com a estàndard per a fitxers ofimàtics (processament de textos, fulls de càlculs, presentacions, etc.). D'ara endavant ja podem parlar de format ISO 26300. Un argument molt important quan es parla de programari amb segons qui.

1 May 2006: The International Standards Organisation has today approved the standard file format to be used worldwide for the storage of files produced by office software (word processor documents, spreadsheets, presentations, drawings, etc.). For the first time in the history of computing, software users will be guaranteed that they will be able to use their data in any compliant software package, both now and in the future. The point of an open standard is that any compliant application can use it.


OpenOffice.org: ISO Press Release
ConsortiumInfo.org Standards blog: OpenDocument Approved by ISO/IEC Members

Keywords: formats, openoffice

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

May 03, 2006

En un recent anunci, Ashley Highfield, Director de "New Media & Technology" de la BBC (British Broadcasting Corporation), la TV pública del Regne Unit, explicava part de l'estratègia que ells anomenen" Creative Future" en relació amb el públic.

A banda de altres iniciatives com un player (MyBBCPlayer o BBC iPlayer) per a descarregar i veure programes, les que ens semblen més interessants son una iniciativa de catalogació dels continguts del arxiu de la BBC i el concurs de redisseny de la home page de la BBC:

- El "BBC Programme Catalogue" és un prototip limitat (unes 950.000 entrades) de catalogar i afegir metadata als continguts dels arxius de la BBC (radio i TV) des del 1937. Tot i que no inclou els continguts pròpiament és el primer pas per a una futura capacitat d'accés a aquest immens diposit de materials. Probablement els materials, sota una llicencia Creative Commons o similar, serien sols accessibles a ciutadans britànics que paguen l'impost anual de TV per a evitar problemes legals.

- El "Reboot" es una competició (amb premis) de idees i dissenys per a la home page de la BBC en el mon del Web 2.0. Entre altres indicacions, diu:
It might harness the wisdom of crowds approach by exploiting the the APIs and feeds offered by such services such as Flickr, Del.icio.us, Digg, YouTube,Technorati, Wikipedia, and Yahoo!.


La BBC ja té una certa tradició en donar passos (de vegades tímids) cap a les noves tendencies: facilitar l'accés i la compartició de materials. Altres corporacions i entitats pagades amb diners públics més properes podrien anar apuntant idees i fent alguna cosa.

Escrit per CENT - Toni Bellver | 0 comment(s)

Get legal. Get OpenOffice.org

One week after "World Intellectual Property Day", the OpenOffice.org Marketing Project announces a new campaign: "Get legal - Get OpenOffice.org". A new website - http://why.openoffice.org - explains how to escape from Microsoft Office licence costs and compliance worries - for good. Webmasters and bloggers worldwide are encouraged to display the campaign banner to help promote the campaign.


http://www.openoffice.org/servlets/ReadMsg?list=announce&msgNo=28

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

April 07, 2006

He llegit a Barrapunto que fa molt poc s'ha inaugurat el Observatorio de la neutralidad tecnológica, un lloc web on es poden enviar (per a la seua publicació) i consultar casos de manca de neutralitat tecnològica.

Crec que hi ha tants casos que la llista, ben aviat, serà interminable.

Keywords: <a href="http://www.neutralidad.es/?page_id=3">Neutralitat tecnològica</a>

Escrit per Suso | 0 comment(s)

La revista "UOC Papers", publica un article de la professora Raquel Xalabarder (Universitat Oberta de Catalunya (UOC)) dedicat a explicar les llicències Creative Commons (CC) des del contexte de les lleis europees i espanyoles sobre propietat intel·lectual i drets d'autor. Un text realment interessant i altament recomanable. El pròleg és de l'Ignasi Labastida, l'ánima de Creative Commons al nostre país i a l'estat espanyol.


[Via lafarga.cat]

Keywords: Creative Commons, drets d'autor, propietat intel·lectual, Raquel Xalabarder, UOC Papers

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

April 04, 2006

«DOOR (Digital Open Object Repository) is a free learning object repository implementing IMS metadata and content package specifications. It's usefull to all organizations producing, storing and reusing digital learning contents.»

En aquesta fase d'implementació generalitzada de LMS (Learning Management Systems, sistemes de gestió de l'aprenentatge), una de les necessitats més òbvies encara no resoltes és la d'un LCMS (learning content management systems, sistema de gestió de continguts d'aprenentatge) que sigui autònom, però que estigui perfectament integrat amb el LMS. En aquest camp l'oferta de programari -tancat i obert- encara no és tan àmplia. Caldrà tenir en compte aquest nou projecte. La versió 0.1 de DOOR és del mes passat. Els autors pertanyen a la Università della Svizzera italiana i pareix que tenen previst integrar la seva aplicació amb Moodle.

[via EdTechPost]

Keywords: eve/a Moodle repositoris

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

March 17, 2006

Hi ha gent que fa llistes (una cosa com un altra). Aquesta és una llista de "Tot 2.0", es a dir, les coses més "web 2.0" de l'univers. Per a passar una estoneta divertits.

Keywords: startups, web 2.0

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

March 10, 2006

Google ha anunciat la compra de Writely, una eina de processament de textos amb capacitats col·laboratives que funciona via navegador web (AJAX). Writely es, probablement, la més coneguda de tota una serie de aplicacions i serveis de la mateixa tendència tecnològica i filosòfica: Thinkfree, gOffice, Writeboard... Aquest nou element, a banda de casar perfectament amb altres productes del mateix estil, com ara Gmail, alimentarà les noticies recurrents dels enfrontaments Google-Microsoft per la dominació del mon.

El camí cap una major mobilitat i ubiqüitat de les eines sembla ser una corrent creixent impulsada per tot el moviment web 2.0 i per alguns elements avançats, i ja consolidats, com els agents de correu. Al camp educatiu, a més a més, segueixen la tendència dels espais de treball (LMS,PLEs,...). Les solucions adoptades tenen dos camins principals: aplicacions via web, com les que hem comentat abans, i aplicacions tradicionals "portables" via dispositius mòbils com ara una memòria USB.

Algunes iniciatives afegeixen el fet d'estar basades en software lliure com Framakey o Portableapps, conjunts d'aplicacions preparades per ser transportades en dispositius USB. Dels basats en aplicacions via navegador web cal destacar eyeOS, definit com "a web based operating system" o "web based desktop system" sota llicencia GPL.

Una comparativa interesant sobre aquestos "online word processors" es pot trobar a Ajax Office Review

Escrit per CENT - Toni Bellver | 1 comment(s)

March 06, 2006

Brad Neuberg anuncia el projecte Hyperscope, la recreació de part del NLS -oNLine System- que Douglas Engelbart (que col.labora amb el projecte) va presentar en l'anomenada mother of all demos, el 9 de decembre de 1968. La demostració es considera la primera gran aparició pública del ratolí i dels conceptes del hypertext, email, videoconferència, software col.laboratiu, etc.

Resulta sorprenent que quasi 30 anys més tard es parle de recuperar el projecte i utilitzar conceptes associats al anomenat web 2.0 (AJAX,...) per fer-lo possible.

Si algu té curiositat la presentació del 1968 està a GoogleVideo.

Keywords: Douglas Engelbart, NLS, web 2.0

Escrit per CENT - Toni Bellver | 0 comment(s)

March 03, 2006

Sebastian Fiedler recull aportacions de varios coneguts bloggers de tecnologia educativa sobre el tema dels "entorns personals d'aprenentatge" (o PLEs). "What constitutes personal learning environments?". Bona pregunta!

Keywords: entorns personals d'aprenentatge, Personal Learning Enviromnents, PLEs, Sebastian Fiedler

Escrit per CENT - Jordi Adell | 2 comment(s)

<< Back Next >>