Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

March 2006

March 03, 2006

Blackboard Media Center: «Blackboard Unveils Blackboard Beyond Initiative»

Just as the Web 2.0 is facilitating a change in the way people interact online, e-Learning 2.0 represents a transformational shift for how the Internet can improve education. Blackboard is excited to work with our clients to help shape and accelerate this transformation.


Els elements d'aquesta «visió» inclouen, entre altres, els següents:

- L'extensió de la plataforma amb extensions desenvolupades per educadors i amb un Global Learning Objects Catalogue. «e-Learning 2.0 is about personalizing the e-Learning environment to be more discipline and pedagogically specific to the educational activity at hand.»
- L'extensió de les xarxes socials en l'entorn acadèmic. «To help foster academically oriented relationships outside of the class environment, Blackboard announces plans to connect students and faculty across disciplines and across institutions through a new Scholar.com Web service.»
- El suport per a l'aprenentatge a llarg termini per mitjà d'e-porfolios. «Blackboard announces a unique "e-Portfolios-for-life" service that will allow Blackboard users to post their portfolios to a central site for long-term use.»

(Recordem: Blackboard = Blackboard + WebCT)

Keywords: e-portfolio, eve/a, Web 2.0

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

Sebastian Fiedler recull aportacions de varios coneguts bloggers de tecnologia educativa sobre el tema dels "entorns personals d'aprenentatge" (o PLEs). "What constitutes personal learning environments?". Bona pregunta!

Keywords: entorns personals d'aprenentatge, Personal Learning Enviromnents, PLEs, Sebastian Fiedler

Escrit per CENT - Jordi Adell | 2 comment(s)

March 06, 2006

Brad Neuberg anuncia el projecte Hyperscope, la recreació de part del NLS -oNLine System- que Douglas Engelbart (que col.labora amb el projecte) va presentar en l'anomenada mother of all demos, el 9 de decembre de 1968. La demostració es considera la primera gran aparició pública del ratolí i dels conceptes del hypertext, email, videoconferència, software col.laboratiu, etc.

Resulta sorprenent que quasi 30 anys més tard es parle de recuperar el projecte i utilitzar conceptes associats al anomenat web 2.0 (AJAX,...) per fer-lo possible.

Si algu té curiositat la presentació del 1968 està a GoogleVideo.

Keywords: Douglas Engelbart, NLS, web 2.0

Escrit per CENT - Toni Bellver | 0 comment(s)

March 10, 2006

Google ha anunciat la compra de Writely, una eina de processament de textos amb capacitats col·laboratives que funciona via navegador web (AJAX). Writely es, probablement, la més coneguda de tota una serie de aplicacions i serveis de la mateixa tendència tecnològica i filosòfica: Thinkfree, gOffice, Writeboard... Aquest nou element, a banda de casar perfectament amb altres productes del mateix estil, com ara Gmail, alimentarà les noticies recurrents dels enfrontaments Google-Microsoft per la dominació del mon.

El camí cap una major mobilitat i ubiqüitat de les eines sembla ser una corrent creixent impulsada per tot el moviment web 2.0 i per alguns elements avançats, i ja consolidats, com els agents de correu. Al camp educatiu, a més a més, segueixen la tendència dels espais de treball (LMS,PLEs,...). Les solucions adoptades tenen dos camins principals: aplicacions via web, com les que hem comentat abans, i aplicacions tradicionals "portables" via dispositius mòbils com ara una memòria USB.

Algunes iniciatives afegeixen el fet d'estar basades en software lliure com Framakey o Portableapps, conjunts d'aplicacions preparades per ser transportades en dispositius USB. Dels basats en aplicacions via navegador web cal destacar eyeOS, definit com "a web based operating system" o "web based desktop system" sota llicencia GPL.

Una comparativa interesant sobre aquestos "online word processors" es pot trobar a Ajax Office Review

Escrit per CENT - Toni Bellver | 1 comment(s)

March 17, 2006

Hi ha gent que fa llistes (una cosa com un altra). Aquesta és una llista de "Tot 2.0", es a dir, les coses més "web 2.0" de l'univers. Per a passar una estoneta divertits.

Keywords: startups, web 2.0

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)