Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

October 2003

October 02, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

L'equip del MIT OpenCourseWare justifica l'elecció de la plataforma Microsoft CMS 2002 en la pàgina sobre la tecnologia del projecte.



Expliquen que van començar creant "brute-force HTML" amb el Dreamweaver i que molt abans d'aproximar-se als 500 cursos actuals hi van veure clar que tindrien problemes d'escala. Llavors, al començament de 2003, malgrat el seu compromís amb els sistemes oberts no van trobar cap solució open source que complira tots els requisits i van haver de triar aquest producte de Microsoft, que resulta que era el més barat.



No obstant això, remarquen que segons els experts durant el 2004 algun dels CMS open source esdevindrà el líder en aquest sector de mercat i l'elecció serà més senzilla. Ells diuen que n'estan avaluant sis: Zope, Red Hat, Midgard, OpenACS, OpenCMS i Bricolage.



A mi, tot plegat, no em semblen unes explicacions gens convincents.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

Un article de Bruce Sterling per a «Technology Review»: Ten Technologies That Deserve to Die. Deu tecnologies que al parer de l'autor, per diverses raons, mereixen morir. Són: 1) les armes nuclears 2) l'energia basada en el carbó 3) el motor de combustió interna 4) les bombetes incandescents 5) les mines 6) els viatges espacials tripulats 7) les presons 8) els implants cosmètics 9) el detector de mentides i 10) el DVD.

[Font: Vilaweb.]

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 17, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Resulta que, Mattel, el fabricante de Barbie y una de las empresas de juguetes más nefastas del mundo, pondrá a la venta estas Navidades el Barbie OS, un sistema operativo basado en Linux Debian para su línea de ordenadores portátiles infantiles B-Book, destinados a niñas de entre 4 y 11 años. Dichos ordenadores funcionaban hasta la fecha con un sistema derivado del de las agendas Palm. Mattel, empresa concienzuda donde las haya encargó un estudio y encontró que muchas niñas habían oído hablar de las ventajas de Linux, aunque el 99% eran "consumidoras" de Microsoft. "Muchas confesaron -según Ralph Hanes, el director del estudio sobre preferencias de sistemas operativos entre niñas de 4 a 11 años- que estaban cansadas de estar constantemente parcheando sus Windows para acabar viendo que esos parches reducen el funcionamiento y la estabilidad del sistema".


El susodicho B-Book, que usa un procesador VIA C3, utilizará KDE, pero también Gnome para aplicaciones como Evolution y Gaim, aunque Mattel venderá por la web otros programas en "Click-Click-Pay Clearinghouse" (al menos no engañan a nadie: dos clics y a pagar). La principal novedad del Barbie SO v. 1.0 es que se han eliminado de la interfaz los cuadrados en beneficio de círculos, que la mujer subconscientemente asocia al útero, según Mattel.


El artículo original que el Ciberp@ís resume es
A Linux Distro for Barbie?, TECHNOLOGY INSIDER y dice cosas tan divertidas como estas:


Barbie would also be tired of Microsoft's licensing bullshit, he added. ("He" es Maury Cesterino, Mattel’s Chief Software Architect).



Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

October 18, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

La Budapest Open Access Initiative acaba de publicar una guía de los cinco paquetes de software de código abierto, que cumplen las especificaciones OAI y cuyo fin es la creación de repositorios institucionales de publicaciones científicas. Prometen actualizarla a medida que cambien las aplicaciones o aparezcan nuevos desarrollos.



Vía OLDaily.

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

October 23, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Luis Ángel Fernández Hermana critica a l'últim editorial d'en.red.ando el caos de «plans» de la societat de la informació promoguts pel govern. El darrer, fins ara, l'España.es (vg. Octeto, havia enfrontat el govern amb les comunitats autònomes i les empreses privades, que havien de contribuir a finançar-lo, i amb les associacions d'usuaris que n'havien de ser beneficiaris. Doncs resulta que ja tenim un nou pla en preparació que reemplaçarà l'España.es :-o



Heus ací l'editorial: «Les palanques de la societat de la informació». I una citació:



De totes maneres, els tres plans per al desenvolupament de la Societat de la Informació estan concebuts i madurats des de la Societat Industrial i duen la seva empremta en cadascuna de les seves clàusules. I aquesta és la base de fang que serà molt difícil reparar, consolidar o completar. España.es és el resultat de la "Comissió Soto", així denominada en honor de qui la presidia, el president honorari de Hewlett Packard, una empresa que ven màquines. I cap a allà està orientat el pla. Màquines, infrastructures, gran indústria i recerca d'aliances amb administracions públiques. De la Societat de la Informació, més aviat poc. De la Societat del Coneixement, gens.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 24, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

"The Great Library of Amazonia" és un interessant article de Gary Wolf que es publicarà desembre a Wired. Parle d'algunes iniciatives de Jeff Bezos (Amazon) i un vell conegut, Brewster Kahle (el creador de WAIS i del Internet Archive) sobre digitalització de llibres (nous i vells, bò, no són aquestes les categories pertinents, amb copyright i sense).

Val la pena.

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

October 25, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Si no el coneixíeu probablement us sorprendrà i us divertireu una estona: n-Gen Design Machine, un programa de disseny gràfic que genera dissenys automàtics. L'usuari pot introduir el seu text i provar diferents estils («mòduls»). La imatge resultant es pot guardar en format de mapa de bits. Versions per a Windows, Mac OS 9 i Mac OS X.

La imatge adjunta ha estat generada amb el mòdul California Noir :-)

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 27, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Guía de la Comisión Europea sobre migración a software abierto - La iniciativa IDA (Interchange of Data between Administrations) de la Comisión Europea ha publicado una guía bastante detallada sobre migración hacia entornos y aplicaciones de código fuente abierto: The IDA Open Source Guidelines (PDF 826 KB).



El propósito de esta guía es doble:



1. Ayudar a los administradores a decidir si deben emprender una migración.

2. Describir en términos técnicos cómo efectuar una migración.



Incluye secciones sobre servidores y sobre las aplicaciones de escritorio más usuales (Office, correo, groupware, etc.), así como análisis de escenarios de migración típicos basados en una amplia casuística. Se adjunta, también, una hoja de cálculo que permite evaluar el coste de la migración según el número de usuarios, número de servidores, período de tiempo y otras variables.



The IDA Open Source Guidelines
[Octeto]

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

Atom (abans Necho, abans Echo, abans Pie) és el nom, se suposa que aquesta vegada definitiu, del nou format de sindicació, arxivament i publicació que hauria de reemplaçar l'RSS.

Cover Pages: Atom as the New XML-Based Web Publishing and Syndication Format
The Atom Project

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

«Honorarios y prohibiciones de reproducción son el origen de la ruina de la literatura.»

Arthur Schopenhauer, «Sobre escritura y estilo», Parerga y Paralipomena § 272 (traducción de Eva Fructuoso en Artur Schopenhauer, Sobre escritura y estilo, Ellago Ediciones, 2002).

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 30, 2003

[Imported from Sierto 1.0]



Ara que Amazon pot buscar text dins dels llibres -no només títols i autors, vg. FAQ-, Publishers Weekly assegura que Google està intentant convèncer els editors per incorporar al seu índex els continguts dels llibres. Google no ho confirma ni ho desmenteix, però més o menys deixa entendre que és cert: «Estem parlant amb uns pocs editors i sempre estem mirant d'afegir més continguts que faran les cerques més útils als clients.»



Publishers Weekly: «The Amazoning of Google? Search Firm Looks for Book Content»



[the Literary Saloon]

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)