Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Eudora s'allibera (i es fa dir Penèlope)

October 12, 2006

Llegim que Qualcomm ha decidit alliberar el codi font d'Eudora i que projecta combinar les millors parts (interfície d'usuari, plantilles de missatges) amb Thunderbird, en un nou programari de correu que ara per ara es diu Penelope.

Pareix que una versió inicial podria estar llesta d'ací a uns mesos. Potser llavors serà el moment de retornar a Eudora? Ja ho veurem. Eudora va ser la primera interfície gràfica de correu que va estar disponible públicament. Steve Dorner, ara membre de l'equip de Penelope, va crear el programa a la Universitat d'Illinois at Urbana-Champaign vers l'any 1989 o 1990. Gratuït, molt bo i per a Mac. Després va venir Qualcomm, la versió Windows, les versions de pagament etc. etc. L'any 1992, Eudora va ser el factor clau en el desplegament del correu electrònic a la Universitat Jaume I. Abans d'això només teníem les interfícies de línia d'ordres d'Unix i així no es podia pensar en un aprofitament generalitzat.

PR: QUALCOMM Launches Project in Collaboration with Mozilla Foundation to Develop Open Source Version of Eudora Email Program
Web del projecte: Penelope.

I el nom? Eudora es deia així per l'escriptora de Jackson (Mississippi) Eudora Welty, autora d'un conte titulat Why I Live at the P.O. (\"Per què visc a l'oficina de correus\"). Per què el nou projecte es diu Penelope? Potser perquè tant Eudora com Penèlope són, també, noms de la mitologia grega? Eudora era una de les Híades i Penèlope la dona d'Ulisses/Odisseu. O perquè són, igualment, noms d'asteroides. Aquestes i altres possibilitats, a les pàgines de desambiguació de la wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eudora
http://en.wikipedia.org/wiki/Penelope_%28disambiguation%29

Keywords: correu, software lliure

Escrit per CENT - Carles Bellver

Heu d'estar connectat per afegir un comentari.