Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

November 2005

November 04, 2005

<em>[Imported from Sierto 1.0]</em><br /> <br /> La tendència a migrar de WebCT o Blackboard a Moodle ja es deixava veure últimament en els fòrums de <a href="http://moodle.org/">moodle.org</a>. Sens dubte hi ha una raó molt poderosa: l'estalvi. I tots els altres avantatges, és clar, d'un projecte autènticament obert.<br /> <br /> Ara, al mateix temps que s'<a href="http://cent.uji.es/octeto/node/1890">anuncia</a> l'adquisició de WebCT per Blackboard (un nou quasi monopoli que deu ser bo per als inversors, però que ha estat rebut amb cert temor pels usuaris d'ambdues plataformes), comencen a aparèixer eines que faciliten la migració a Moodle:<br /> <br /> <a href="http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=32976">WebCT CE4 -> Moodle course import script</a><br /> <a href="http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=32049">Blackboard 6.1 to Moodle 1.4+ Content Conversion Tool</a>

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

November 09, 2005

[Imported from Sierto 1.0]

Explicàvem en Octeto que l'Open University ha triat Moodle per crear el seu nou «entorn d'aprenentatge en línia per al segle XXI». L'Open University és la universitat a distància de referència arreu del món. Moodle, entre els programaris de codi font obert que donen suport a l'ensenyament en línia, sens dubte és el més autènticament obert i el més dinàmic. Hi participa més gent que en cap altre, informàtics i docents que el fan evolucionar molt ràpidament per satisfer necessitats pràctiques reals de les seves universitats, escoles, etc. L'Open University ha entès que Moodle és una bona base i que l'open source és un mètode de treball eficient, productiu. Han anunciat clarament que tot allò que afegeixin a Moodle (característiques encara no implementades, eines addicionals, etc.) ho compartiran amb la comunitat. Ells es beneficien del que ara és Moodle i Moodle es pot beneficiar, molt, de la participació de l'Open.

Mentrestant, ací a la vora la Generalitat de Catalunya pareix que opta per reinventar la roda. Aquesta vegada diuen que la faran de codi font obert, això sí, però es veu que partint de zero i molt condicionada tecnològicament.

Sens dubte són dues actituds que contrasten fortament.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)