Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

December 2004

December 01, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Ací hi ha la documentació oficial sobre l'assumpte dels formats oberts a la Unió Europea: Available documentation on the Promotion of Open Document Exchange Format. Inclou, entre altres papers, les recomanacions del TAC sobre formats oberts, les respostes de Sun/Microsoft/IBM, un informe sobre la situació del mercat que conclou que «The two formats [Microsoft/OpenOffice.org] will coexist, but OOo will become more and more the open format reference for interoperability across platforms» i un llibre blanc de novembre que es demana «How Open Can Europe Get?» i recomana el format OpenOffice (una vegada que ha estat cedit al consorci OASIS).

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

December 03, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

ZDNet UK resumeix i comenta una xerrada en la qual Urs Hölzle, vicepresident d'enginyeria de Google, va fer un esbós de la tecnologia que ens permet trobar quasi tot el que busquem: «The magic that makes Google tick».

Sembla que la clau són els grans nombres, tan grans que fan por. Una quantitat enorme de dades molt distribuïdes, replicades moltes vegades en desenes de clusters i milers d'ordinadors, i un programari prou intel·ligent, inclòs un sistema de fitxers propi. Fallen unes quantes tots els dies, però aconsegueixen que no es noti.

L'escalabilitat? Com que el maquinari cada vegada és més barat...

Comentat en castellà en google.dirson.com: «La magia que hace a Google funcionar».

Keywords: Google

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)