Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

October 2004

October 08, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Drupal.org pren nota d'aquestes consideracions de Jeffrey Veen sobre: «Making A Better Open Source CMS».

La majoria dels punts són obvis: facilitar la instal·lació, redactar una documentació més pràctica i entenedora, desterrar l'argot, separar programari i disseny de pàgina... Sembla un mal senyal que encara calgui insistir-hi!

D'altra banda, l'autor exagera una mica. Conec més d'un CMS que no és culpable de tants i tants pecats.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 14, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Que un programari sigui open source no vol dir només que sigui gratis i que es pugui donar una ullada al codi font. Durant els darrers mesos ATutor ha anunciat algunes novetats que l'aproximen una mica més a projectes autènticament oberts com ara Moodle:

-El codi font en desenvolupament s'ha fet públic per mitjà d'un sistema de control de versions i s'hi admeten les aportacions externes.
-S'ha creat un fòrum comunitari perquè els usuaris comparteixin experiències.
-S'ha creat un sistema de votació perquè els «no programadors» opinin sobre quines noves característiques preferirien veure en les pròximes versions d'ATutor.

No està malament... però sens dubte podria ser millor. Crida l'atenció que no s'aprofitin més els fòrums per promoure una comunitat d'usuaris forta i activa. Trobo a faltar, per exemple, fòrums sobre els diferents mòduls o àrees d'ATutor: sobre els fòrums, sobre els qüestionaris, sobre la gestió de fitxers, sobre la creació de continguts, etc. I d'altra banda, el recompte de vots, com a molt, no crec que sigui més que una joguina o una curiositat estadística, no un mecanisme de col·laboració seriós i útil.

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

October 26, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Entre las numerosos y excelentes comunicaciones al I Simposio Pluridisciplinar sobre Diseño, Evaluación y Descripción de Contenidos Educativos Reutilizables hay una que trata un tema que me apasiona. Se titula ¿Es aplicable el modelo de producción del software libre a contenidos educativos? y su autor es Sergio Monge Benito.

Absolutamente recomendable :-)

Keywords: software lliure

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)