Log on:
Funciona amb Elgg

Suso :: Blog :: Archives

February 2004

February 11, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

El Navegante conta, citant una notícia d'Slashdot, que segons un informe de la Universitat d'Alberta (Canadà) la Internet no és addictiva ni és tan roïna com alguns la pinten.

Pel que conten, l'estudi destaca que l'ús intens d'Internet no té efectes negatius perque les símptomes de problemes psicològics d'alguns usuaris són anteriors a l'ús de la xarxa. Es a dir, que quan hi ha problemes socials, que de vegades es relacionen amb l'ús de la xarxa, el problema està en els usuaris i no en la Internet. Una altra de les conclusions de l'estudi és que la xarxa pot tindre un ús terapèutic i ajudar a millorar l'estat mental de persones amb tendències a la solitud. I per últim, també es destaca que les persones que naveguen per la xarxa de forma habitual solen participar amb major freqüència que altres en grups de voluntaris i en projectes d'ajuda i col·laboració social.

L'estudi ha estat publicat recentment a la revista Cyberpsychology and Behavior i supose que en breu estarà disponible a la xarxa. I així farem un poc més de teràpia. :-)

Jo en açò de les addiccions tinc la meua opinió personal i crec que tots tenim o podem tindre addiccions. Si l'addicció en qüestió està ben vista socialment (addicció al treball, als cotxes, al futbol, al pàddel, al dominó, a la cocaïna, als bous de carrer, etc) ningú et dirà que tens un problema. En canvi, si l'addicció no està de moda o no "aborrega" prou et descobriran tots els problemes del món.

Escrit per Suso | 0 comment(s)

February 16, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Aulamèdia ha publicado un manifiesto titulado "Manifest per l'educació en comunicació" (Manifiesto por la educación en comunicación). Según sus redactores, el manifiesto, al que cualquiera se puede adherir, se ha elaborado "con el propósito de sumar esfuerzos para democratizar el acceso a la información, para dar instrumentos de análisis ante la información y así evitar el analfabetismo mediático y la atonía cultural". También pretende ser una "llamada a todas las instituciones, entitades, asociaciones, centros educativos, medios educativos, medios de comunicación o personas a título individual, para construir una sociedad de la información donde las tecnologías comunicativas sean una herramienta de transformación y donde los contenidos se basen en la participación, en la democracia y en la ética".

Entre otras exigencias, el manifiesto destaca las siguientes:

-Dotación tecnológica audiovisual en todos los centros docentes.
-Impulsar programas de formación del profesorado y de asesoramiento a los centros docentes en el campo de la educación y la comunicación.
-Impulsar convenios de colaboración entre los medios de comunicación y los centros educativos.
-Elaboración de material didáctico para la educación en comunicación.
-Incorporación de profesionales de la comunicación al mundo educativo.

Escrit per Suso | 0 comment(s)

February 18, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

L'Asociación de Internautas ha iniciat una altra activitat contra l'SGAE, dins la seua campanya contra el canon als CD i DVD. En aquesta ocasió, es tracta d'una campanya per ignorar l'SGAE a la xarxa. Per això, ha creat el programa Ignorer (per a Windows) que sustitueix l'acrònim SGAE, en totes les formes possibles, pel símbol "$$$$", quan es navega per la Internet.

El programa només ocupa 18 kb, el seu funcionament és molt senzill i no s'ha de configurar res. A l'executar-lo us apareixerà una icona a la part inferior dreta de l'ordinador (al costat del rellotge), des de la qual es pot activar o desactivar.

A veure si ben aviat desenvolupen el mateix programa per a Mac, Linux i altres sistemes.

Escrit per Suso | 0 comment(s)

February 25, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

La fundació Catalunya Segle XX1 té publicats tres llibres on es tracta la democràcia i com fer-la més participativa. Un dels llibres, "L'ÀGORA DIGITAL. Internet al servei de la participació democràtica", analitza com "les noves tecnologies es poden posar al servei dels ideals de democràcia participativa per contribuir decisivament en aquesta transformació. Les administracions públiques, els partits polítics i la societat civil en general han de fer un esforç per contribuir de forma positiva en aquesta transformació, i per fer que l'ideal d'autogovern s'assoleixi d'una manera més perfecte".

Encara hi ha esperança. La democràcia és possible. :-)

Escrit per Suso | 0 comment(s)

February 26, 2004

[Imported from Sierto 1.0]

Vilaweb conta que "Ignasi Labastida, del Programa de Millora i Innovació Docent de la Universitat de Barcelona (UB), figura des d'aquesta setmana a la pàgina de Creative Commons (CC) com a responsable de la traducció al català i a l'espanyol d'aquesta iniciativa".

L'article de Rebelión, "Creative Commons: Otro copyright es posible" explica el contingut de la inciativa, nascuda el 2001.

Escrit per Suso | 0 comment(s)