Log on:
Funciona amb Elgg

Suso :: Blog :: Archives

December 2003

December 22, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

L'Associació d'Internautes explica en una notícia que recentment s'han dictat dos sentències on s'ha resolt contra la identificació i persecució dels usuaris que intercanvien arxius a la Internet i contra la criminalització dels desenvolupadors de programes d'intercanvi d'arxius.

Font: Asociación de Internautas

Escrit per Suso | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

Pamtomaket segons el seu creador "és la nova iniciativa jove en català dirigida a la creació i edició de pàgines web per a tots els usuaris sense coneixements de programació que vulguin tenir veu a Internet. Per entrar a Pamtomaket només et caldrà escollir un nom d'usuari i una contrasenya, i automàticament podràs començar a crear la teva pàgina web sense programar ni una sola línia de codi, de la manera més simple: Creant-la com si d'un document de Word es tractés".

Segons conta Vilaweb, "les pàgines són totalment gratuïtes i no tenen publicitat, perquè l’únic afany del creador, un aficionat de setze anys d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), és d'acréixer els serveis en català a la xarxa".

Font: Vilaweb

Escrit per Suso | 0 comment(s)

December 23, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Dos històries de pirates:

-La primera història és sobre Jon Johansen, un pirata bó, batejat per Vilaweb com "El pirata dels DVD". Aquest pirata ha estat absolt per un tribunal noruec. La sentència explica que Jon no ha violat cap llei per ajudar a distribuir un programa informàtic que permet la còpia de DVD. Johansen, que ara té 20 anys, sempre ha dit que va dissenyar el DeCSS, quan tenia 15 anys, per poder veure els films de DVD en un aparell amb GNU/Linux.

La indústria cinematogràfica nord-americana, agrupada a la Motion Picture Association of America (MPAA), havia portat a judici Johansen per haver creat un programa, DeCSS, que permet trencar els codis que protegeixen els DVD comercials.
Hollywood assegura que a través del programa la indústria del cinema perd anualment milers de milions de dòlars per còpies il·legals.

-La segona història és sobre un pirata roïn, o millor, molts pirates roïns. Les grans empreses del cinema volen resoldre el problema de la distribució il·legal de films via internet. Per evitar filtracions fraudulentes, els Premis Cèsar de 2004, entre d'altres novetats, presentaran un DVD que s'autodestruirà i sense perill per als portadors. Quin detall!. Les còpies dels films s'esborraran automàticament dos dies després d'haver sortit de l'embolcall. Aquest sistema, que ja havia provat Disney (un dels pirates amb menys escrúpols) s'activa en el moment que l'oxigen entra en contacte amb la superfície del disc. Es tracta d'un efecte químic molt similar al de les càmeres Polaroid. Els premis Cesar es lliuraran al voltant del 21 de febrer de 2004.

Font: Vilaweb

Escrit per Suso | 0 comment(s)