Log on:
Funciona amb Elgg

Suso :: Blog :: Archives

October 2003

October 23, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

La multinacional Sanyo ha anunciat el llançament del primer CD biodegradable. La fabricació del MildDisc, que així s'anomenarà, es fa a partir d'un derivat del panís, l'àcid polilàctic, que té unes propietats semblants al policarbonat, el material utilitzat per a produir CD i DVD.
Segons la multinacional, els discs ecològics es descompondran amb la mateixa facilitat de les plantes, però si es mantenen en les condicions de temperatura habituals duraran molt. Altres aspectes interessants en la seua fabricació és que han calculat que amb una panotxa produiran 10 CD i que si es compleixen les seues previsions de vendes es necessitarà el 0,1% de la producció mundial de panís.

[Font: Vilaweb]

Escrit per Suso | 0 comment(s)

[Imported from Sierto 1.0]

El ministeri d'Administracions Públiques mitjançant un acord amb Correos ha posat en marxa el Servei de Notificacions Segures. Els ciutadans i les empreses podran sol·licitar una adreça de correu electrònic per rebre tot tipus de notificacions administratives. Els misatges rebuts tindran la mateixa validesa jurídica que les notificacions sempre que els usuaris disposen d'un certificat digital emés per la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre.

Tot sembla un avanç fins que l'usuari accedeix als requisits tècnics on apareix el de disposar d'un navegador "Internet Explorer versión 5.5 o superior". Tal i com ha denunciat la Asociación de Internautas "...esto es tan absurdo, arbitrario y despótico como si el Gobierno exigiera a los ciudadanos tener una coche de una determinada marca en cualquiera de sus gamas para expender el carnet de conducir".

[Notícia de Asociación de Internautas]

Escrit per Suso | 0 comment(s)

October 28, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Professionals de la comunicació, estudiants, sindicats, organitzacions socials i ciutadans a títol individual han impulsat un projecte alternatiu a les televisions comercials per a la ciutat de València: Projecte PluraliaTV: televisió plural, lliure i democràtica

Unes jornades realitzades entre el 14 i 16 d'octubre, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, van servir per presentar el nou mitjà.

El projecte PluràliaTV s'uneix a tota una sèrie de televisions cooperatives i alternatives en tot l'estat espanyol com Tele K (Vallecas, Madrid), Okupem les Ones (Barcelona), Marinaleda TV (Sevilla, Andalucia

Notícia de L'Avanç

Escrit per Suso | 0 comment(s)

October 30, 2003

[Imported from Sierto 1.0]

Crystal Evans és una jove de Boston que, el març del 2003, va decidir editar un "weblog" (The thoughts and opinions of a homeless girl) on contar les seues experiències. La particularitat és que Crystal, des del març, és una sense sostre de la ciutat. Es tracta d'un weblog molt popular però molts lectors s'han indignat amb l'autora perque pensen que si té temps i capacitat per editar un "weblog", com és que no té treball ni on viure. Ella respon que fa el diari personal a internet per combatre els tòpics que relacionen les persones sense sostre amb la droga i la marginació i que es tracta d'una qüestió tan senzilla com tenir treball o no. A més a més, en relació al temps deu tindre de sobra, no?

Altres "weblogers" sense sostre són: 'The Homeless Guy, de Kevin Barbieux i el de Morgan W. Brown, a Vermont. A Vermont també, s'edita el 'weblog' col·lectiu Vermont Homeless Journal, fet per militants pels drets de les persones sense sostre. Als Estats Units hi ha unes 800.000 persones sense sostre, segons càlculs oficials.

Aprofitant l'ocasió, m'agradaria afegir que està reconegut que el treball és un dret (encara que semble increible) però podem plantejar-nos si és també una obligació, si dignifica l'èsser humà, si es pot viure sense treball i què pensa l'Opus Dei de tot açò?

[Vilaweb]

Escrit per Suso | 0 comment(s)