Log on:
Funciona amb Elgg

CENT :: Blog :: Archives

May 2006

May 03, 2006

Get legal. Get OpenOffice.org

One week after "World Intellectual Property Day", the OpenOffice.org Marketing Project announces a new campaign: "Get legal - Get OpenOffice.org". A new website - http://why.openoffice.org - explains how to escape from Microsoft Office licence costs and compliance worries - for good. Webmasters and bloggers worldwide are encouraged to display the campaign banner to help promote the campaign.


http://www.openoffice.org/servlets/ReadMsg?list=announce&msgNo=28

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

En un recent anunci, Ashley Highfield, Director de "New Media & Technology" de la BBC (British Broadcasting Corporation), la TV pública del Regne Unit, explicava part de l'estratègia que ells anomenen" Creative Future" en relació amb el públic.

A banda de altres iniciatives com un player (MyBBCPlayer o BBC iPlayer) per a descarregar i veure programes, les que ens semblen més interessants son una iniciativa de catalogació dels continguts del arxiu de la BBC i el concurs de redisseny de la home page de la BBC:

- El "BBC Programme Catalogue" és un prototip limitat (unes 950.000 entrades) de catalogar i afegir metadata als continguts dels arxius de la BBC (radio i TV) des del 1937. Tot i que no inclou els continguts pròpiament és el primer pas per a una futura capacitat d'accés a aquest immens diposit de materials. Probablement els materials, sota una llicencia Creative Commons o similar, serien sols accessibles a ciutadans britànics que paguen l'impost anual de TV per a evitar problemes legals.

- El "Reboot" es una competició (amb premis) de idees i dissenys per a la home page de la BBC en el mon del Web 2.0. Entre altres indicacions, diu:
It might harness the wisdom of crowds approach by exploiting the the APIs and feeds offered by such services such as Flickr, Del.icio.us, Digg, YouTube,Technorati, Wikipedia, and Yahoo!.


La BBC ja té una certa tradició en donar passos (de vegades tímids) cap a les noves tendencies: facilitar l'accés i la compartició de materials. Altres corporacions i entitats pagades amb diners públics més properes podrien anar apuntant idees i fent alguna cosa.

Escrit per CENT - Toni Bellver | 0 comment(s)

May 04, 2006

Aquesta setmana la ISO ha aprovat el format OpenDocument d'OpenOffice.org com a estàndard per a fitxers ofimàtics (processament de textos, fulls de càlculs, presentacions, etc.). D'ara endavant ja podem parlar de format ISO 26300. Un argument molt important quan es parla de programari amb segons qui.

1 May 2006: The International Standards Organisation has today approved the standard file format to be used worldwide for the storage of files produced by office software (word processor documents, spreadsheets, presentations, drawings, etc.). For the first time in the history of computing, software users will be guaranteed that they will be able to use their data in any compliant software package, both now and in the future. The point of an open standard is that any compliant application can use it.


OpenOffice.org: ISO Press Release
ConsortiumInfo.org Standards blog: OpenDocument Approved by ISO/IEC Members

Keywords: formats, openoffice

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

May 17, 2006

Una experiència d'ús de Drupal, Moodle i Elgg en un entorn educatiu real, amb el repartiment de funcions per a cada eina: Elgg, Drupal, and Moodle -- the components of an online learning environment (FunnyMonkey - Tools for Teachers).

En resum:

1. Drupal i Moodle funcionen com a alternatives per construir l'entorn web de cada classe o assignatura. El professorat tria una eina o l'altra segons les seves preferències: Drupal més flexibilitat, Moodle més facilitat d'ús, etc.
2. Drupal serveix també per construir el web oficial de l'escola.
3. Elgg funciona com a espai personal de cada estudiant i cada professor, on es pot crear, p. ex., un portfolio. Les divisions administratives, departaments i qualsevol mena de grups, també hi poden tenir el seu espai, p. ex. per informar sobre novetats, compartir documentació, etc.

Keywords: Drupal, Elgg, Moodle

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)

May 23, 2006

Google obre el API del seu calendari (Google Calendar). Aviat vorem un fum de "mashups" amb mapes, calendaris (espai i temps) i dades diverses. Deu meu! Mes dades a Google Calendar data API.

Keywords: API, Calendari, Google

Escrit per CENT - Jordi Adell | 0 comment(s)

May 30, 2006

Avui hem actualitzat Sierto a Elgg 0.6, darrera versió del programari disponible des fa un parell de dies.

La majoria de novetats són internes (UTF-8, major abstracció del codi de base de dades, integració amb Moodle...), però també es veuen algunes característiques noves: l'agregació automàtica de continguts externs dins d'un weblog, l'editor gràfic, i alguna coseta més. Tot plegat, Elgg comença a parèixer un entorn estable i potent, tant per dins com per fora.

També està disponible un mapa o roadmap dels desenvolupaments previstos per als pròxims mesos.

Keywords: Elgg

Escrit per CENT - Carles Bellver | 0 comment(s)