Vídeo

Utilització d’una tauleta tàctil com a pissarra digital en una videoconferència amb Meet

En aquest videotutorial us expliquem com utilitzar una tauleta tàctil com a pissarra digital per a una videoclasse, o per a una gravació de material didàctic per al vostre alumnat. Utilitzem un iPad, però ens serviria igualment qualsevol altre model de tauleta, o fins i tot un telèfon mòbil.

Com publicar un vídeo en YouTube

Encara que la recomanació general siga penjar en Google Drive els vídeos de més de 50 MB, YouTube comporta alguns avantatges que en molts casos us poden resultar interessants:

  • Permet reproduir el vídeo dins d'un recurs o activitat de l'Aula Virtual, o fins i tot en la pàgina principal del curs.
  • Facilita compartir el vídeo públicament, més enllà de l'àmbit d'una assignatura o de l'Aula Virtual.

Compressió de vídeos per a l'Aula Virtual

L'Aula Virtual de l'UJI té un límit de càrrega de fitxers de 100 MB. Per a fitxers de més de 50 MB, l'UJI, en general, recomana penjar-los en Google Drive i compartir-los mitjançant un enllaç.

En alguns casos, tanmateix, pot resultar més convenient penjar el fitxer en l'Aula Virtual, sempre que no supere el límit de càrrega.

Gravar una presentació amb PowerPoint afegint una narració i la vostra imatge en vídeo

En aquest tutorial us mostrem com gravar una presentació PowerPoint afegint una locució i el vostre vídeo mitjançant la càmera web de l'ordinador. Us pot ser útil, per exemple, en els casos següents: