Espais d'aprenentatge

Consells per a la docència híbrida a les aules de l'UJI

En aquest document es recullen una sèrie de consells bàsics per a donar classe en aquest nou escenari híbrid en què una part de l’estudiantat pot estar a l’aula i una altra part a casa seguint la classe en directe (o visualitzar-la uns i altres en diferit més tard). El terme “híbrid” (també blended o mixt) fa referència a la combinació d’elements d’ensenyament presencial i a distància en una mateixa assignatura o unitat docent.

Projecte pilot de projecció sense fils en les aules de l'UJI

L’objectiu d’aquest projecte és integrar en la infraestructura de les aules de l’UJI un mecanisme per a la projecció sense fils des de dispositius mòbils d’ús corrent. S'espera que la projecció des dels dispositius de l’estudiantat facilite metodologies d'aprenentatge actiu i participatiu.

Puc projectar amb l’ordinador portàtil —o un altre dispositiu— per HDMI?

En aquest moment només és possible utilitzar la connexió HDMI del videoprojector de l’aula en el nou edifici de la FCS i en un nombre reduït d’aules dels altres centres (vegeu la llista d'aules). En aquestes aules trobareu el connector HDMI en la taula junt amb els altres connectors d'àudio, vídeo o xarxa.

Com puc projectar en una aula amb un ordinador portàtil?

Les taules multimèdia de les aules de l’UJI estan preparades per a facilitar la projecció des d’un ordinador portàtil mitjançant un cable VGA. En la majoria d’aules no caldrà que engegueu l’ordinador de la taula, ja que el sistema detectarà automàticament la connexió del portàtil, engegarà videoprojector i farà baixar la pantalla de projecció.