Taller d’autogravació en vídeo [2a edició]

Aquesta informació podria no estar actualitzada.
Icona que representa un monitor amb la imatge d'una persona parlant

Data i horari: dimecres 27 de juny de 2018, 12:00–13:30.
Lloc: Sala Multimèdia del CENT (CD1025AA).
Professor: Toni Bellver Torlà (CENT).
Inscripció: inscripcio.uji.es (Centre d'Educació i Noves Tecnologies).

Objectius

  • Aprendre a gravar-se en vídeo de manera senzilla amb dispositius personals al nostre abast: telèfon mòbil, tauleta tàctil o ordinador personal.

N.B. Aquest taller se centra exclusivament en la gravació de vídeos en què una persona parla davant de la càmera. Altres tipus de vídeos docents, com ara gravacions d’accions en pantalla (screencasting), o amb la presentació simultània de continguts, tenen requeriments molt diferents i podran tractar-se en el futur en nous tallers del CENT.

Justificació

La creació de vídeo breus, popularitzada per les xarxes socials, té moltes utilitats en la docència: explicació de conceptes o de parts d’un tema, instruccions per a treballs, introducció i dinamització de cursos en línia, etc. Gravar i compartir aquest tipus de vídeos de forma autònoma és relativament senzill utilitzant eines que tenim al nostre abast.

Programa

  • Requisits previs i equipament necessari: telèfon mòbil, tauleta tàctil o ordinador personal; elements auxiliars i aplicacions.
  • La gravació del vídeo: preparació i consideracions tècniques (composició, il·luminació, etc.). La importància de l'àudio.
  • La publicació del vídeo: transferència entre dispositius i opcions per a compartir-lo amb la comunitat universitària (Aula Virtual, Google Drive, YouTube).

Materials de suport

Icon made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY