Compartir una presentació de Google Slides en Meet visualitzant les notes del presentador

Quan mostrem una presentació, ens pot resultar molt útil visualitzar les notes del presentador mentre l’audiència veu només les diapositives. Malauradament, PowerPoint o Keynote no permeten visualitzar les notes en una finestra separada mentre compartim la presentació en una altra finestra, però amb Google Slides sí que es pot. En el tutorial següent us expliquem com fer-ho i com importar una presentació PowerPoint en Google Slides, l’aplicació de presentacions integrada en Google Drive.

  1. Obriu la vostra presentació de Google Slides i feu clic en la fletxa que apunta cap avall al costat del botó Inicia la presentació.
  1. Seleccioneu l’opció Visualització de presentador.
  1. La presentació s’iniciarà en la pestanya del navegador on ens trobàvem i s’obrirà una finestra emergent des de la qual podreu canviar de diapositiva, veure miniatures de la següent i de l’anterior i llegir les vostres notes. Podeu obrir i tancar aquesta finestra en qualsevol moment polsant la tecla S.
  1. En Google Meet, premeu el botó Presenta ara i seleccioneu l’opció Una pestanya.
  1. Seleccioneu la pestanya de la presentació i feu clic en Comparteix.
  1. A continuació, els participants en la videoconferència començaran a veure la vostra presentació. Ara podeu tornar a la finestra emergent de Visualització de presentador i controlar des d’allí la vostra presentació. Només vosaltres podreu veure aquesta finestra amb les notes i les miniatures de les diapositives.

Importar una presentació de PowerPoint

  1. Per a obrir una presentació de PowerPoint en Google Slides, primer heu de penjar-la en Google Drive. Una de les maneres més simples de penjar-la és arrossegar el fitxer damunt de la llista d’ítems en la pàgina d’inici o en qualsevol carpeta de Google Drive.
  1. A continuació, per a obrir la presentació en Google Slides, feu doble clic en el fitxer.

  2. Algunes característiques de les presentacions de PowerPoint poden no ser compatibles amb Google Slides. Especialment certes transicions o animacions. En obrir el fitxer de la presentació en Slides pot aparèixer el següent missatge d’advertència: “Algunes funcions de PowerPoint no es poden mostrar a Presentacions de Google i es perdran si fas cap canvi”. Us recomanem, doncs, que importeu la presentació amb antelació i que la reviseu abans d’utilitzar-la.