Seminari: RSS i més. Gestió de múltiples fonts d'informació.

Ponent: Carles Bellver.
Data: divendres 28 de setembre de 2012, de 12 a 14 h.
Lloc: CENT (Edifici d'Investigació 2 de l'UJI).

Els agregadors RSS són una eina essencial per a mantindre'ns al corrent de la informació que es genera de forma constant en el web, en qualsevol àrea de coneixement. Llocs web de tots tipus incorporen l'opció de subscripció per RSS: blogs, llocs de notícies, revistes científiques, fòrums de debat, o la nostra Aula Virtual, sense anar més lluny.

Tanmateix, tot i que aquesta tecnologia està disponible des de fa anys i resulta relativament senzilla, no s'ha generalitzat tant entre els usuaris d'Internet com les xarxes socials, que també poden complir -entre altres- el propòsit d'informar-nos de les novetats.

En aquest nou seminari de tecnologia educativa, en primer lloc exposarem les característiques principals del RSS en comparació amb les xarxes socials més conegudes (Twitter i Facebook). En segon lloc, mostrarem una nova generació d'agregadors (Flipboard, Google Currents, Feedly, etc.) que funcionen en iPad i altres tablets i destaquen sobretot per la seua interfície d'usuari, molt visual i molt àgil, i per la integració amb xarxes socials i amb seleccions de fonts d'informació diverses.

Els seminaris de tecnologia educativa del CENT no són cursets bàsics d'iniciació, sinó que suposen una certa base de coneixements i habilitats tecnològics. Estan oberts a la participació de la comunitat universitària. No es requereix cap mena d'inscripció prèvia, però per motius d'organització i d'espai us agrairem que ens comuniqueu per correu electrònic a la bústia cent@uji.es la vostra intenció d'assistir-hi.

Presentació

Fitxer PDF: 2012-CENT-RSS-i-mes.pdf (4 MB).

Aplicacions

Enllaços

AdjuntMida
PDF icon 2012-CENT-RSS-i-mes.pdf4.22 MB