Pissarres digitals

Per a la gravació de materials en vídeo, o durant la realització de videoconferències, entre altres casos, podeu necessitar les funcionalitats que aporta una pissarra digital. Us recomanem dues opcions diferents.

Pissarra en línia compartida: Google Jamboard

Jamboard és el nom d’una pantalla tàctil, un dispositiu físic comercialitzat per Google, i també el nom de l’aplicació que funciona en aquest dipositiu. Però l’aplicació Jamboard es pot utilitzar igualment sense tindre el dispositiu. En els ordinadors es pot utilitzar com una aplicació web integrada amb Google Drive, amb la qual recomanem utilitzar el navegador Chrome. En els dispositius mòbils (telèfons o tauletes) és una aplicació que cal instal·lar.

En un ordinador es pot crear una nova pissarra de Jamboard des del menú + Nou del Drive, amb el qual es creen elements nous de diversos tipus:

Captura de pantalla: menú de creació de nous elements en Google Drive

O, també, anant directament a la pàgina de Jamboard.

Captura de pantalla: creació d'una nova pissarra en Jamboard

Les pissarres de Jamboard, anomenades jams, es poden compartir amb altres usuaris per a visualitzar-les entre tots o editar-les col·laborativament. El mecanisme per a compartir les pissarres i els nivells de permisos són similars als dels altres elements del Drive.

Captura de pantalla: pissarres recents

Una pissarra de Jamboard es pot utilitzar, per exemple, en una gravació de pantalla per a crear un vídeo. O també durant una videoconferencia, compartint la pantalla o la finestra del navegador. També es pot compartir la pantalla des d’un dispositiu mòbil.

Pissarra en el vostre ordinador: OpenBoard

OpenBoard es una aplicació de pissarra digital gratuïta i multiplataforma (Windows, MacOS i Linux). Es la mateixa aplicació que està instal·lada en els ordinadors de les aules de l’UJI. La podeu utilitzar en el vostre ordinador en una gravació de pantalla o durant una videoconferència, compartint la pantalla o la finestra de l’aplicació, però no serviria per a editar en línia col·laborativament amb altres usuaris.