Visualitzar els participants en Google Meet mentre es comparteix pantalla

Quan compartim pantalla per a mostrar una presentació en Google Meet, és important poder visualitzar al mateix temps els participants i el xat. D’aquesta manera ens podem assegurar que tot està funcionant correctament i podem resoldre els dubtes o els problemes tècnics que es produïsquen.

Hi ha diverses opcions per a visualitzar els participants mentre presentem, segons el nombre de pantalles o dispositius que tinguem al nostre abast. Podeu consultar el videotutorial o les instruccions següents.

Presentació amb una sola pantalla

Si només teniu una pantalla, podeu configurar PowerPoint per a mostrar la presentació dins d’una finestra, en lloc d’ocupar la pantalla completa, i compartir per Meet només aquesta finestra.

  1. En PowerPoint, accediu a la pestanya Presentació de diapositives en la barra d’eines de la part superior.

  2. Feu clic en Configuració de la presentació de diapositives.

  1. Seleccioneu l’opció Examinada per una persona (finestra).
  1. Inicieu la presentació. Veureu que la diapositiva ocupa ara tota la finestra de PowerPoint, però no la pantalla completa. Podeu redimensionar la finestra de la presentació i deixar espai per a la finestra del navegador en el qual teniu oberta la reunió de Meet.

En Windows 10, podeu arrossegar la finestra de PowerPoint fins al marge esquerre (o prémer les tecles Windows + fletxa esquerra) i s’adaptarà automàticament per a ocupar la meitat de la pantalla. A la dreta, veureu miniatures de la resta de finestres que teniu obertes. Seleccioneu on teniu oberta la reunió de Meet i s’adaptarà ocupant l’espai de la dreta. Si no veieu les miniatures, podeu obrir la finestra de Meet i arrossegar-la fins al marge de la dreta, o prémer les tecles Windows + fletxa dreta.

  1. En Meet, feu clic en Presenta ara i seleccioneu l’opció Una finestra. Seleccioneu la finestra de PowerPoint i feu clic en Comparteix. D’aquesta manera tindreu visibles la presentació a l’esquerra i els participants del Meet i el xat a la dreta. Però els participants només veuran la vostra presentació.

També podeu fer-ho amb Google Slides, el programari de presentacions de Google. Per a més informació, consulteu el nostre tutorial sobre com compartir una presentació de Google Slides en Meet visualitzant les notes del presentador.

Presentació amb dues pantalles

En cas que tingueu connectada una segona pantalla al vostre ordinador, PowerPoint s’obrirà per defecte amb la visualització de presentador. Es tracta d’una segona finestra des de la qual podeu controlar la presentació i veure les vostres notes per a cada diapositiva, entre altres funcions.

  1. Accediu a la pestanya Presentació de diapositives des de la barra d’eines de la part superior.

  2. En el desplegable Monitor podeu seleccionar en quina de les dues pantalles s’obrirà la visualització de presentador.

  1. Situeu la finestra de Google Meet en la pantalla en la qual heu configurat que s’òbriga la visualització de presentador.

  2. Inicieu la presentació i minimitzeu la finestra de visualització de presentador. Ara veureu la presentació en una pantalla i la reunió de Meet a l’altra.

  1. En Meet, feu clic en Presenta ara i seleccioneu l’opció Una finestra. Seleccioneu la finestra de la presentació de PowerPoint i feu clic en Comparteix. Els participants només veuran la vostra presentació.

Presentació amb dos dispositius

Si podeu utilitzar un segon ordinador, una tauleta o un mòbil, podeu iniciar una segona sessió en Meet i veure els participants i el xat des del segon dispositiu. Recordeu silenciar el micròfon del segon dispositiu. Si no, la vostra veu es transmetria amb els dos dispositius i hi hauria eco. En el dispositiu principal, obriu la reunió i compartiu la presentació.

Més informació en les instruccions de Google Meet: Connexió amb dos dispositius.

Si utilitzeu una tauleta o un mòbil, us podeu connectar a la videoconferència mitjançant el navegador o bé instal·lar-vos l’aplicació de Google Meet, tant per a Android com per a iOS.