Jornada sobre la Wikipedia com a recurs docent

Aquesta informació podria no estar actualitzada.

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials (HA1012AA).
Data: dilluns 9 de juny de 2014, 10-13 h.
Ponent: Àlex Hinojo (Amical Wikimedia).

Wikipedia logo

Com sabeu, la Wikipedia s’ha convertit en la primera porta d’accés al coneixement. Amb més de vint mil milions de consultes mensuals, s’ha convertit en el lloc on la humanitat s’informa i el principal lloc on el nostre estudiantat busca informació. Aquesta jornada, tanmateix, se centra en l’edició d’articles per part d’estudiants com a activitat d’aprenentatge avaluada pel seu professorat.

Àlex Hinojo, director de projectes d’Amical Wikimedia, ens explicarà què és la Wikipedia, com funciona, i els sistemes de validació de continguts que fa servir, i a continuació ens presentarà un seguit d’experiències en docència wiki. L’objectiu de la sessió és resoldre dubtes sobre aquesta enciclopèdia en línia tan coneguda i descobrir les propostes de formació eduwiki, amb la possibilitat d’incorporar l’edició d’articles com a recurs per a la docència.

Prèviament, el professor Sergio Barrachina Mir, director del Projecte de Promoció del Coneixement Obert, farà un breu repàs de les diverses iniciatives de difusió del coneixement en obert que està portant a terme l’UJI.

Aquesta jornada és d’accés lliure, amb l’única limitació de la capacitat de l’aula on es realitzarà (Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials). Per motius d’organització, si voleu assistir-hi, us preguem que ens envieu un missatge a l’adreça cent@uji.es.

Més informació sobre tot allò que l’edició d’articles de la Wikipedia pot aportar a l’estudiantat, al professorat i a la Universitat: