Docència i propietat intel·lectual

Puc penjar en l’Aula Virtual materials creats per mi?

La Llei de Propietat Intel·lectual (LPI) reconeix tots els drets de propietat intel·lectual a l’autor/a d’una obra pel fet d’haver-la creat. Tant els drets morals com els drets d’explotació. Per tant, podeu publicar en l’Aula Virtual els materials dels quals sigueu autor/a: apunts, articles, presentacions, etc. Però haureu de tenir en compte algunes consideracions que poden afectar els vostres drets:

  • Quan es tracta d’una obra creada en col·laboració amb altres autors/es, els drets de propietat intel·lectual corresponen a tots els autors conjuntament. Per a fer ús de l’obra, caldrà tenir l’autorització de tots els autors.
  • Si heu publicat la vostra obra com a llibre —o com un article en una revista, etc.— és possible que hàgeu cedit part dels vostres drets d’explotació a una editorial. És important revisar molt atentament les clàusules dels acords o contractes d’edició que hàgeu signat. En cas d’haver cedit els vostres drets en exclusiva, ja no seríeu titular d’aquests drets i no podríeu publicar la vostra obra sense demanar autorització.