Docència i propietat intel·lectual

Com puc aplicar una llicència Creative Commons als meus materials?

La Biblioteca de l’UJI us pot ajudar a seleccionar una llicència Creative Commons per als materials docents o d’investigació que vulgueu incloure en el Repositori. Quan es publiquen els vostres materials en el Repositori, les metadades de les llicències es generen automàticament i es mostren en la pàgina web corresponent.

La pàgina de la Biblioteca sobre Drets d’autor i llicències us informa sobre les llicències Creative Commons recomanades per als diversos tipus de materials: recursos docents, treballs de fi de grau o màster, tesis doctorals, etc.

També teniu l’opció d’utilitzar plataformes socials per augmentar la difusió d’algunes de les vostres obres, per exemple SlideShare per a presentacions, Flickr per a imatges fotogràfiques o YouTube o Vimeo per a vídeos. Moltes d’aquestes plataformes —entre elles les que acabem d’esmentar com a exemples— us ofereixen la possibilitat de triar si voleu associar una llicència de Creative Commons a les obres que hi publiqueu.

En documents de text, presentacions o vídeos, és millor afegir també el text i la icona de la llicència dins de la mateixa obra. Podeu generar el text de la llicència utilitzant l’assistent de Creative Commons i baixar la icona corresponent en la pàgina de descàrregues.

Més informació sobre la manera d’incloure la llicència en els diversos tipus d’obres: