Com puc aplicar una llicència Creative Commons als meus materials?

La Biblioteca de l’UJI us pot ajudar a seleccionar una llicència Creative Commons per a la vostra producció científica o docent que vulgueu incloure en el Repositori. En el procés de publicació de les vostres obres en el Repositori, les metadades de la llicència es crearan automàticament i es mostraran en la pàgina web.

També teniu l’opció d’utilitzar plataformes socials per augmentar la difusió d’algunes de les vostres obres, per exemple SlideShare per a presentacions, Flickr o 500px per a imatges fotogràfiques, o YouTube o Vimeo per a vídeos. Moltes d’aquestes plataformes —entre elles totes les que acabem d’esmentar com a exemples— us ofereixen la possibilitat de triar la llicència Creative Commons que voleu utilitzar.

En tot cas, quan es tracta de documents de text, presentacions o vídeos, és millor incloure també el text i la icona de la llicència en la mateixa obra. Podeu generar el text de la llicència utilitzant l’assistent de Creative Commons i baixar la icona corresponent en la pàgina de descàrregues.

Més informació sobre la manera d’incloure la llicència en els diversos tipus d’obres (textos, presentacions, vídeos, etc.):