Compressió de vídeos per a l'Aula Virtual

L’Aula Virtual de l’UJI té un límit de càrrega de fitxers de 100 MB. Per a fitxers de més de 50 MB, l’UJI, en general, recomana penjar-los en Google Drive i compartir-los mitjançant un enllaç.

En alguns casos, tanmateix, pot resultar més convenient penjar el fitxer en l’Aula Virtual, sempre que no supere el límit de càrrega.

Per a aquests casos, HandBrake és una utilitat gratuïta i multiplataforma que ens permet reduir la mida dels vídeos amb poca pèrdua de qualitat. Utilitzant la configuració que us indiquem més avall, podreu penjar vídeos de cinc a deu minuts en l’Aula Virtual sense superar el límit.

  1. Baixeu la versió de Handbrake corresponent al vostre sistema operatiu (macOS, Windows o Linux).

  2. Una vegada instal·lat, obriu Handbrake i seleccioneu el vídeo que voleu comprimir. Podeu arrosegar-lo damunt de la finestra o buscar-lo navegant per les vostres carpetes.

Animació: arroseguem el vídeo que volem comprimir
  1. En el menú desplegable Preset, dins de la secció Web, trieu la configuració predefinida Gmail Large 3 Minutes 720p30.

Tot i el seu nom, aquesta configuració resulta adequada tant per a pàgines web com per a correu electrònic i permet comprimir vídeos de qualsevol durada.

Captura de pantalla de Handbrake: finestra principal i preset Gmail Large 3 Minutes 720p30
  1. Amb el botó Navegar, situat en el cantó inferior dret de la finestra, seleccioneu la carpeta on voleu desar el vídeo comprimit.
Captura de pantalla de Handbrake: botó per a seleccionar la carpeta
  1. Finalment, feu clic en el botó verd Start/Iniciar Codificación. S’iniciarà el procés de compressió, que pot durar més o menys depenent de les característiques del vídeo original i de la potència del vostre ordinador.
Captura de pantalla de Handbrake: botó per a començar a comprimir el vídeo

El nou fitxer comprimit es desarà en la carpeta que havíeu seleccionat. L’extensió del fitxer serà .mp4 o .m4v, però en ambdós casos tindrà format MPEG-4, compatible amb l’Aula Virtual i amb la major part de navegadors web i dispositius.

Més informació