Problemes amb l'accés ràpid en Google Meet: cal aprovar l'entrada de participants en la videoconferència quan abans funcionava automàticament

L’accés ràpid és un dels controls d’amfitrió que l’organitzador/a pot activar o desactivar en la configuració d’una videoconferència de Google Meet. Per defecte, l’accés ràpid està activat quan s’inicia o es programa una nova videoconferència. Això significa que els participants, p. ex. l’alumnat, poden entrar en la videoconferència sense que hàgeu d’autoritzar-los un a un (sempre que estiguen autenticats amb el compte de l’UJI).

Malauradament, un canvi introduït per Google fa unes setmanes ha fet que l’accés ràpid haja quedat desactivat en esdeveniments del calendari creats anteriorment. Us pot haver passat amb els esdeveniments que utilitzeu per a les classes en línia, i la conseqüència és que ara l’alumnat no pot entrar en la videoconferència sense la vostra autorització. Si us trobeu amb aquest problema, la solució seria la següent:

  1. En Google Calendar, editeu l’esdeveniment del calendari fent clic en la icona del llapis i canvieu la configuració de la conferència amb la icona de la roda dentada.

En la secció de controls d’amfitrió, assegureu-vos de deixar activat l’accés ràpid.

  1. Si en l’esdeveniment del calendari no trobeu la icona de la roda dentada, o no us deixa canviar la configuració, haureu de crear un esdeveniment nou, eliminar l’esdeveniment anterior, i utilitzar el nou enllaç de Meet per a les vostres classes. Podeu consultar el videotutorial següent:

Crear un esdeveniment recurrent en Google Calendar per a la docència d’una assignatura