Com utilitzar l'Aula Virtual amb dispositius mòbils

L’Aula Virtual es pot utilitzar amb telèfons intel·ligents i amb altres dispositius mòbils com ara tauletes. Només cal entrar amb el navegador web en la mateixa adreça aulavirtual.uji.es que faríeu servir amb un ordinador. El disseny de les pàgines web de l’Aula Virtual s’adapta automàticament a qualsevol mida de pantalla, de manera que totes les funcions estiguen disponibles en tots els dispositius. Algunes operacions, tanmateix, poden resultar més incòmodes en pantalles de dimensions reduïdes.

També teniu l’opció d’utilitzar l’aplicació mòbil oficial Moodle Mobile, que haureu de configurar amb l’adreça web de l’Aula virtual aulavirtual.uji.es i amb el vostre nom d’usuari i contrasenya de l’UJI. En l’screencast següent us mostrem com fer-ho.

L’aplicació mòbil de Moodle us permetrà accedir als vostres cursos i us ofereix algunes funcions addicionals, no disponibles quan hi accediu amb el navegador web:

  • Baixar continguts dels cursos al vostre dispositiu per a consultar-los després sense connexió a Internet o sense consumir dades. Podeu baixar tots els continguts d'un curs o una part. Es poden baixar fitxers i també debats dels fòrums.
  • Accedir a la llista de participants de cada curs, enviar-los missatges i/o afegir-los als contactes del vostre dispositiu.
  • Penjar fotografies o gravacions d'àudio o vídeo realitzades amb el vostre dispositiu. Després podreu utilitzar aquests materials en qualsevol mòdul de l'Aula Virtual: p. ex. en una tasca que hàgeu d'enviar.
  • Rebre notificacions de missatges i d'altres esdeveniments importants, com ara tasques, diàlegs, etc.

Notificacions de l’Aula Virtual en el mòbil

Per a rebre notificacions en el mòbil, haureu d’entrar abans amb el navegador web en els apartats Preferències dels missatges i/o Preferències de les notificacions de les vostres Preferències de l’Aula Virtual i activar allí els diferents tipus de notificacions que vulgueu rebre.

La primera vegada que ho feu, haureu d’autoritzar l’ús de les vostres dades personals. Les dades que s’utilitzaran en les notificacions són les següents: el vostre nom i cognoms, la vostra adreça de correu electrònic i el text de la notificació.

En les Preferències dels missatges podeu activar o desactivar la recepció en el mòbil de missatges privats entre usuaris (estudiantat i professorat). En les Preferències de les notificacions podeu activar o desactivar altres tipus de notificacions. Trobareu també l’opció de rebre les notificacions per correu electrònic o mitjançant una finestra emergent en el web. No oblideu desar els canvis al final.

Entre les nombroses notificacions que l’Aula Virtual us pot enviar al mòbil, potser us interessarà activar les següents:

  • Tasques (avisos relatius als treballs que mana el professorat i que l'estudiantat ha de lliurar en l'Aula Virtual).
  • Diàlegs (tutories privades amb el professorat).
  • Missatges dels fòrums als quals esteu subscrit/a.