Com puc projectar en una aula amb un ordinador portàtil?

Les taules multimèdia de les aules de l’UJI estan preparades per a facilitar la projecció des d’un ordinador portàtil mitjançant un cable VGA. En la majoria d’aules no caldrà que engegueu l’ordinador de la taula, ja que el sistema detectarà automàticament la connexió del portàtil, engegarà videoprojector i farà baixar la pantalla de projecció.

Cable VGA

Malauradament, per problemes tècnics, aquesta detecció automàtica no funciona en algunes aules (vegeu la llista d'aules). En aquestes aules sí que cal engegar l’ordinador de la taula, ja que si no ho feu el sistema no detectarà que heu connectat el portàtil.

En algunes aules trobareu també una connexió HDMI (vegeu la llista d'aules). Per problemes tècnics, en algunes d'aquestes aules el videoprojector no detectarà tampoc automàticament la connexió HDMI i cal seleccionar-la utilitzant l’aplicació de control de l’ordinador de la taula. Per tant, si voleu projectar per HDMI en aquestes aules, caldrà que engegueu l’ordinador de la taula.

Cable HDMI

Heu de tenir en compte que, tant si utilitzeu VGA com HDMI, només es transmet senyal de vídeo. Si voleu reproduir també l’àudio a través de la megafonia de l’aula haureu de connectar l’eixida d’àudio del portàtil a la taula mitjançant un cable mini-jack.

Cable mini-jack