Eines de l'usuari

Eines del lloc


mmb:programari_de_video

Programari de vídeo

<side left>45vlcicon.jpgVLC</side>

El sistema operatiu Windows inclou Windows Media Player, un reproductor multimèdia que permet visualitzar la major part de formats i còdecs de vídeo digital. El QuickTime d'Apple inclou també un reproductor, QuickTime Player. VLC és un altre reproductor, compatible amb molts formats i còdecs i disponible gratuïtament per a Windows, Macintosh, Linux i altres sistemes operatius.

Edició i creació

Pel que fa a programari de creació, el Mac OS X inclou l'editor de vídeo digital iMovie i l'iDVD, per a creació de DVD multimèdia i interactius. Són programes molt senzills i molt eficaços, que permeten aconseguir bons resultats en poc de temps. Els seus equivalents professionals, Final Cut Pro i DVD Studio Pro resulten molt més complicats i costosos de manejar. Tots funcionen exclusivament en sistemes Macintosh.

Windows inclou Movie Maker, una aplicació d'edició de vídeo similar a l'iMovie d'Apple. El programa d'edició estàndard per a Windows és Adobe Premiere. D'altra banda, els programaris d'enregistrament en CD-ROM i DVD-ROM (Nero, Toast, etc.) solen facilitar la creació de DVD multimèdia a partir de fitxers de vídeo.

En Linux es poden utilitzar els editors de vídeo Kino, Cinelerra i LiVES. Per a enregistrar vídeo en DVD o CD tenim K3b.

mmb/programari_de_video.txt · Darrera modificació: 2006/01/09 13:44 per bellverc